2021-es évösszegző

Elég nagy bajban voltam vele, hogy miről is írjak, mert ez egy nagyon nehéz és történésekkel nagyon túlzsúfolt év volt, éppen ezért nem bizonyult könnyű feladatnak választani a rengeteg esemény közül. Így végül arra jutottam, hogy három témában csinálok Top 3 listát. Nézzük is ezeket akkor.

Kedvenc blogos történeteim és szokatlan projektjeim 2021-ben

3. Ole naplója

Ebben az évben elég sokat kísérleteztem, éppen ezért több, szerintem nem szokványos történetbe is belefogtam. Vannak ezek között interaktív történetek, amikor az olvasók szavazatai alapján alakulnak az események. Ole naplója ilyen például. Minden alkalommal kihívás, amikor nem olyan eredménnyel zárul a szavazás, amivel én elképzeltem, és folytatni akartam a kalandokat. Volt olyan, hogy emiatt teljességgel újra kellett terveznem a fejezet folyását, de egyáltalán nem bánom, mert hatalmas és izgalmas kihívás, és még arra is rákényszerít, hogy kilépjek a komfort zónámból. Jövőre ezt a történetet is újult erővel folytatni tervezem.

2. Everlight sorozat

Nagyon jó és élvezetes megpróbáltatás volt az Everlight sorozat is, igaz, ehhez a történethez kevés rész készült eddig. Ennek az az érdekessége, hogy csak párbeszédekből áll, talán emiatt is van kevesebb fejezet belőle, mert nehéz csak párbeszédekkel átadni az eseményeket. Ennek ellenére nagyon szeretem Everlight-ot és Seth-et is, és valószínüleg jövőre is írok majd pár részt a kalandjaikhoz.

1. Adventi naptár

A dobogós első hely pedig az idei adventi naptár történetemé. Annyiból volt ez különleges, hogy rendszeres munkára kényszerített. Általában impulzívan írok, amikor képen csap az ihlet. Itt viszont, mivel időre ki kellett kerülnie az újabb fejezeteknek, ki kellett alakítanom egy írási és ellenőrzési rutint arra az időre, amíg elkészült.

Kedvenc blog bejegyzéseim 2021-ben

3. Cikkfordítások

Nem mindig akartam könyvekről írni, és néha, ahogy nyomon követtem a világ eseményeit, és úgy gondoltam, hogy érdemes megosztani ezeket azokkal is, akik esetleg nem beszélnek angolul. A kedvencem ezek közül Nayyef és Btoo története volt.

2. Petróczki Kitti Könyvei

Fent már említettem, hogy néha szeretek kilépni a komfortzónámból. Néha nem, de ilyenkor kényszerítem magam. Az eddigi tapasztalataim pedig azt mutatják, hogy megéri kísérletezni, mert két nagyon jó könyvre bukkantam a Lujzi élete és Alfonz ikerlángja című kötetekkel.

1. Személyes írások (Meseországok margója)

Idén sok olyan dolog történt (most egyet sem szeretnék konkrétan megnevezni, hiszen a vonatkozó írásaimban megtettem), amik miatt úgy éreztem, hogy fel kell szólalnom. Ezeket általában személyesebb hangvételű írásokban foglaltam össze, mint például az Igaz történetek minden meseországok margójára című bejegyzésem.

Könyv legek 2021-ben

Ennél azért jóval nagyobb a Marvel gyűjteményem, de most csak ezekről ejtek szót. 🤩

3. Legelrettentőbb fülszöveg: Loki a csínytevő sorosa Mackenzi Lee tollából

Ide linkelem a könyv Molyos adatlapját, hiszen személyesen még nem írtam róla. Itt fellelhető az a bizonyos fülszöveg is. Általában igaz az, hogy nekem bármit el lehet adni, ami Marvel és/vagy északi mitológia, éppen ezért az sem meglepő, hogy azonnal szemet szúrt ez a regény a könyvesboltok polcain. Viszont a fülszövegben minden klisét megtaláltam, ami általában visszatart a könyv megvételétől. Viszont az öcsémtől ezt a könyvet kaptam karácsonyra a fent említett okokból kifolyólag. Éppen ezért mindenképp el fogom olvasni majd. Az mondjuk megnyugtat, hogy Molyon 94%-on áll.

2. Kedvenc képregény: Loki, Asgard ügynöke 1. Al Ewing és Lee Garbett kooperációjában

Korábban már írtam arról, hogy nagyon szeretem a képregényeket, és természetesen Lokiét is azonnal be kellett szereznem. Már csak azért is, mert a kedvenc Loki iterációmról szól. (Loki a képregényekben sokszor meghal, és ő sosem feltámad, hanem minden esetben valamilyen módon újjászületik, ezek az iterációk.) A képregény zseniális, és mivel még nem írtam róla, de itthagyom a Molyos adatlapját, hogy rá tudjatok nézni. Annak ellenére viszont, hogy nagyon szerettem ezt kötetet, a folytatásokat valószínűleg angolul fogom beszerezni, mert a magyar fordítással sajnos nem voltam elégedett.

1. Kedvenc könyv: Spectr sorozat Jordan L. Hawktól

Erről nem szeretnék hosszasan írni, hiszen egy kimerítő bejegyzésben már megtettem. Ami viszont egészen biztos, az az, hogy az év legjobb olvasmánya volt számomra.

+1 kategória: 3 dolog, amiért hálás vagyok 2021-ben

  1. A rengeteg támogatás, amit tőletek kaptam. A blog idei nézettsége meghaladta a tavalyit, amiért nem lehetek elég hálás nektek.
  2. Idén készítettem több cikkfordítást is, és bár némiképp tartottam tőle, hogyan fogadjátok majd ezeket, de mindig nagyon támogatóak voltatok, és ezek a bejegyzéseim is a legolvasottabbak között találhatók meg. Némiképp csalás ez a pont, mert fent is szerepel az egyik ilyen cikk, de attól még meg kellett említenem. Ti vagytok a legjobbak.
  3. Idén a blog legolvasottabb szekciója a Folytatásos történetek volt. Nagyon köszönöm, hogy ezek miatt visszajártatok, és hogy szerettétek őket.

Ezek lennének a számomra a legmeghatározóbb dolgok 2021-ben. Nagyon köszönöm, hogy velem tartottatok ebben a történésekkel túlzsúfolt évben, és remélem, hogy jövőre is elkísértek majd.

Jegyzet
  • Borítókép forrása: unsplash.com (Nicolas Tissot)
  • Könyves fotó a saját példányaimról készült

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s