11. Népmegfigyelési Archívum – Gyűjtemény

– Ne kíméljen fiam! Meg találta, amiért az Acélhíd túloldalára küldtem?

– Meg, Uram. Észrevétlenül ellopakodtam a városkapuig. Tényleg nem lesz egyszerű bevenni, viszont a sínek átvezetnek a kapun túlra. Szóval, egy páncélozott vonat, ahogy tervezte, valóban át tudja majd törni. Aztán a sziklafalakon lemásztam a kikötőbe, de ott csak szétrozsdállt roncsokat találtam. Sőt a hangárok nagyrészét el is árasztották, oda be sem jutottam. Ki sem tudtam nyitni a vasajtókat, hogy leengedjem belőlük a vizet. Valószínűleg csak belülről nyílnak, és a dōriak sem bajlódtak vele, hogy újra megnyissák ezeket.

– Szóval, mindenről megbizonyosodtál, amiről listát kaptál?

– Majdnem mindenről. A toronyba lehetetlen lett volna eljutnom. Egyedül nem mertem olyan mélyen a városba merészkedni, hogy megtaláljam a hegyek közé vezető utat.

– Akkor ezt értsem úgy, nem tudjuk biztosan, hogy a torony létezik-e?

– Ellenkezőleg, biztosan tudjuk, hogy létezett. Éjjel belopóztam az egyik épületbe, amiről a régi térképek alapján feltételeztem, hogy irattár lehet. Itt találtam egy térképet a hegyek építményeiről. Persze csak a felbomlás előtti állapotokról. Ez alapján biztosan állíthatom, hogy százötven éve még állt az az adótorony. Lefotóztam, és el is küldtem már Önnek. Sajnos hiányos a térkép, de azért talán valamire jó lesz.

– Remélem. Átvizsgálom majd, és ha találok benne használható részeket, feltöltöm az ostrom adatbázisába.

– Engedjen meg egy megjegyzést, Uram. Lenyűgöző volt, hogy ennyire mindent előre megmondott, hogy mi hol lesz, és hogy milyen állapotban. Elképzelni sem tudom, hogy csinálta. A mágusok jósai sem csinálhatták volna jobban.

– Pedig nem volt ebben semmi hókuszpókusz. Csak a megfelelő helyeken kellett keresni a megfelelő információk után. De ha mindent elmondott, amit talált, akkor talán végeztünk is. Mind nagyon hasznos volt, elhiheti. Nekem már csak annyi a dolgom, hogy ezekkel az értesülésekkel megtervezzem az ostromot.

– Tegyen belátása szerint. Én már csak azt nem értem, miért fordította vissza a fiát a Félúti Horizontnál. Nem volt ez olyan veszélyes feladat. Sok hasznos dolgot tanulhatott volna belőle.

– Ne aggódjon, azonnal megérti, hogy miért.

… Lövések…

Jegyzet

Borítókép forrása: unsplash.com (Ingo Schulz)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s