08. Népmegfigyelési Archívum – Gyűjtemény

– Nemsokára elindultok arra a küldetésre, amire szántalak titeket.

– Tudom, apa.

– Akkor azt is tudod, nem engedhetem meg, hogy bármi hiba csússzon a számításaimba. Tökéletes a tervem. Ezért nem hagyhatok lehetőséget arra, hogy az egyéneken fusson félre.

– Nem teljesen értem, hogy mit akarsz ezzel mondani.

– Persze hogy nem, hiszen a te hűséged megingathatatlan. Abban sosem jutna eszembe kételkedni, de meg kell értened, hogy a többiek korábban ébresztettek bennem kétségeket.

– Nem világos, miért gondolod így, de tudomásul veszem.

– Kell tőled kérnem még valamit.

– Mi lenne az?

– Figyelj rájuk. Hogy hűségesek maradjanak, legalább hozzád. Mert akkor azok maradnak az ügyünkhöz is. De ha csak az egyikük kételkedni kezd, félek, magával rántja majd a többit is.

– Nem hagyom, hogy így legyen.

– De ha mégsem maradnának hűségesek… Tudod, hogy mit kell majd akkor tenned?

– Tudom.

– És meg is teszed?

– Megteszem.

– Akkor is, ha Loire lesz az, aki meginog?

– Akkor is.

– Nem vagy őszinte. És ne nézz rám így. Mondtam már nektek, hogy kap még egy utolsó esélyt. De meg kell értened, hogy nem vállalhatok több kockázatot. És azok után, amik mostanában történtek, nem hagyhatom szó nélkül. El kell mondanom neked a félelmeimet.

– Hallgatlak.

­– Azért neked mondom, mert neked kell annak lenned, aki kézben tartja a dolgokat, ha úgy alakulna, hogy nem bízhatunk benne. Annak ellenére is tőled kell kérnem, hogy tudom, mit érzel. Vagy legalábbis, hiszel, hogy érzel. Tudom, hogy hűséges vagy, a testvéreid mindennél fontosabbak neked. És ez így van jól, én is mindig azt kívántam, hogy így legyen. De egy valami fölött nem tudok szemet hunyni. Te is tudod, hogy mire gondolok. Arra, hogy az egyetlen lány iránt érzett hűséget másképp értelmezed. És én nem tudok megelégedni osztott hűséggel, és kibúvókkal, amiket a védelmében állítanak majd, ha a többiek is rájönnek, hogy mit érzel. Szóval megkérdezem még egyszer. Számíthatok rád mindenben? Ha Loire széthúzást szít is, össze tudod majd fogni a másik kettőt?

– Igen. Tudom, mit vársz el. Tudom, mi a feladatom.

Jegyzet:

Borítókép forrása: unsplash.com (Ingo Schulz)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s