Írók reflektorfényben – I. K.A. Merikan és az ő sötét világaik

Mostanában eléggé kísérletező kedvemben vagyok, ennek köszönhetően született egy cikk fordításom, illetve egy bejegyzés az írási szokásaimról. És mivel már egy ideje érlelődik bennem a gondolat, szeretnék írni olyan írókról, akiknek a munkássága megérintett valamilyen módon, most itt az első ilyen bejegyzés.

Akiket erre az első – próba – bejegyzésre kiválasztottam, egy lengyel származású írónő páros, és hogy őszinte legyek, még nem tudtam eldönteni, hogy bekerültek-e a kedvenc íróim közé. De az egészen biztos, hogy az utóbbi időben ráfüggtem a könyveikre. Annak ellenére is, nagyon kemény témákban írnak, és a világaik is kifejezetten sötétek.

Az írópáros pedig nem, ahogy az a címből is kiderül, mint K.A. Merikan, vagyis Kat és Agnes Merikan. Munkásságukat tekintve (főleg) gay romance-t írnak, abból is a sötétebb szegmenseket megragadva. Van pár olyan könyvük is, amiket külön írtak, de ezekről most nem fogok külön szót ejteni.

Ami fontos, hogy ők nem testvérek, és nem is egy pár, viszont kiválóan tudnak együttműködni. Egyéként Kat művész, Agnes pedig pszichológus, aki sosem dolgozott a szakmájában. De talán éppen ez az egyik oka annak, hogy az emberi pszichét mindig tökéletes érzékletességgel mutatják be azokban a helyzetekben, amikbe a könyveik szereplőit helyezik. És hogy mik ezek a helyzetek? Kat és Agnes nem riadnak vissza a kényelmetlen, vagy a nyugalom megzavarására alkalmas témáktól sem. Mint például: erőszak, démonok, paktum a gonosszal, emberi gyarlóságok, függőségek, motoros bandák és leszámolások köztük stb.

Sajnos egyetlen könyvüket sem fordították le magyarra, a regényeik elsősorban angolul olvashatók. De pár regényüknek készült német, francia, olasz és spanyol fordítása is. Ha esetleg szeretnétek tenni a könyveikkel egy próbát, de nem feltétlenül költenétek amazonon 7-8 dollárt egy-egy kötetre (igen, elég drágák a könyveik), akkor érdemes lehet feliratkozni a hírlevelükre. Mert minden feliratkozó választhat egy ajándék könyvet egy adott listából, amit a számunkra megfelelő formátumban küldenek el (pdf/mobi/epub).

És akkor nézzük is a könyveiket. Rengeteg regényük van, amik nagyrésze a különböző sorozataikba tartozik. Vegyük hát először ezeket sorra.

Sorozatok

King of Hell MC

Kötetek sorrendben: 1. Laurent and the Beast, 2. My Dark Knight, 3. On Your Knees, Prospect! 4. Gray’s Shadow, 5.In the Arms of the Beast

Ahogy a cím is sejteti, ez a történet a King of Hell motoros banda kalandjait mutatja be. A bandát eleinte King, majd a fia, a sebhelyes, tetovált, nehéz természetű, bizalmatlan Beast vezeti. A banda törzshelyéül szolgáló ódon kúriában pedig egy démon lakik. Többet nem is mondok erről, de sejthetitek, hogy ez a lakó nem kevés bonyodalmat okoz.
A sorozat egyébként öt kötet, és befejezett.

Four Mercenaries trilógia

Kötetek sorrendben: Set aflame (előzmény novella) 1. Their Bounty, 2. Their Obsession, 3. Their property

Na, ez a sorozat abszolút nem az én világom. Egyelőre még csak az előzmény novellát olvastam el, mert felkeltette az érdeklődésem, de azt egyáltalán nem tudom, hogy a folytatásra mikor vagy hogyan fogom rászánni magam.
Ez egyébként egy gay romance hárem történet. Nagyon leegyszerűsítve arról szól, hogy négy zsoldos magához vesz egy árva fiút, akit aukcióra szántak (hogy milyenre, azt mindenkinek a fantáziájára bízom).

Guns ‘N Boys

Kötetek sorrenben: 1. He Is Poison, 2. He Is Mine, 3. Paris, 4. Homicidal Instinct, 5. Blood & Marriage, 6. Swamp Blood, 7. Chokehold, 8. Bloodbath, 9. Gilded Agony, 10. A Breath of Innocence, 11. Unshaken, 12. Black Lies

Ez egy maffiatörténet, amiben a maffiacsalád bérgyilkosa/megoldó embere viszonyba keveredik a maffiabirodalom örökösével. Ebből a sorozatból még nem olvastam, de mivel szeretem a maffiaregényeket, előbb utóbb sort fogok keríteni rá. Legalább egy kötetet elolvasok majd teszt jelleggel belőle.
Amit viszont érdemes tudni a sorozatról, az az (és ezt a írók honlapjáról idézem) hogy kifejezetten erőszakos a történet.

Sex and Mayhem

Kötetek sorrendben: 1. Roads of No Return: Hounds of Valhalla MC, 2. The Devil’s Ride: Coffin Nails MC, 3. Stripped Raw: Coffin Nails MC California, 4. No Matter What: Coffin Nails MC, 5. Red Hot: Coffin Nails MC California, 5.1 Loki’s New Job: Coffin Nails MC California, 6. One Step Too Close: Coffin Nails Louisiana, 7. Split: Coffin Nails MC, 8. His Favorite Color is Blood: Coffin Nails MC, 9. Heart Ripper: Coffin Nails MC, 10. Outlaw Girls, 11. Straight as Wheel: Smoke Valley MC

Ebben a sorozatban főleg önállóan olvasható kötetek találhatók. Minden rész főszereplője más-más páros, és sok eseetben más motoros bandákhoz is tartoznak. Persze esetenként átjárnak egymás kötetei közt, de külön-külön is élvezhetők a történeteik. Illetve ebben a sorozatban nem csak gay romance könyvek találhatók, hanem hetero és leszbikus történetek is.
Abban még nem vagyok biztos, hogy szeretnék-e egy próbát tenni ezekkel a könyvekkel.

Zombie Gentlemen

Mivel ezen a montázson jól látszanak, hogy melyik könyvek tartoznak egy csoportba, és sorba is vannak rendezve, ezért nem írom ki egyesével a címeket. 😉

Ez a sorozat három nagyobb csoportra osztható fel. Ezek pedig:

  • The Copper Horse Trilogy (4 kötet)
  • Stung (2 kötet): Ezt a két könyvet megvettem korábban, mert a leírás alapján nagyon érdekesnek tűnt. Tervezem elolvasni ezeket, de mivel a zombikat csak nagyon mértékkel tudom csak feldolgozni, ezért még nem tudtam elég erőt gyűjteni, hogy belekezdjek.
  • Scavengers (4 kötet): Ez viszont annyira megragadta a fantáziámat, hogy legszívesebben azonnal nekiestem volna, mikor megtaláltam Goodreadsen, de sajnos valami miatt nem elérhető Amazon store-ban (azóta sem).

K.A. Merikan azon kötetei, amik egyáltalán nem ragadták meg a fantáziámat, ezért elolvasni sem tervezem őket

  • The underdogs
  • Jack Addison vs. a Whole World of Hot Trouble
  • Crazy Kinky Dirty Love
  • Special Needs

Ha a soroztok címe alapján bármelyik megfogott titeket, akkor a leírásukat megtalálhatjátok az írónők hivatalos oldalán (link a bejegyzés legalján).

Önálló kötetek

Mivel önálló kötetük is viszonylag sok van, ezért ezekből csak egy borítómontázst teszek ide. Ezek között a könyvek közt vannak hosszabbak és rövidebbek is, ha a borító vagy a cím felkeltette az érdeklődéseteket, akkor utána tudtok nézni akár Goodreadsen, akár az írók saját oldalán.
A teljesség igénye nélkül állítottam össze a montázst, ezért lehet, hogy egy-két könyv lemaradt róla.

Amiket eddig olvastam az íróktól

Itt találhatjátok a listát és az értékelésemet azokról a Merikan könyvekről, amiket már elolvastam. Írtam hozzájuk minimális ismertetőt is. Meg valamikor majd tervezek ezekről részletesebb véleményt is írni. 😉

Ennyit gondoltam így első nekifutásra ennek az írópárosnak a munkásságáról. Szívesen meghallgatnám a véleményeteket a bejegyzésről. Ha esetleg tetszett nektek, jelezzétek kommentben, és lesznek még ehhez hasonlók.

Jegyzetek

4 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s