Kérdezz! – Felelek…

A Blogzaholic Facebook csoportban időről időre megosztásra kerülnek játékok, meg kérdéssorok, amikre ha akar válaszolhat az egyszeri blogger. Mikor elkezdtem olvasni a februári kérdéssort, azon merengtem, hogy hogy fog még ez is beleférni a millió és egy dologba, mit elterveztem erre a hónapra. Aztán, ahogy a kérdéssor végére értem, már azon gondolkodtam inkább, hogy ezek a kérdések miért nem nekem jutottak eszembe.

Nagyon jó kérdések vannak benne, az eredeti bejegyzés egyébként itt érhető el. És egyébként is nagyon ritkán írok magamról bármit. Talán utoljára ilyen a bemutatkozásomban fordult elő. Szóval talán senkinek sem ártok vele, ha megosztok néhány random tényt magamról. 😀 Szóval át is priorizáltam néhány feladatot, hogy helyet csináljak ezeknek a kérdéseknek.

És most végre megválaszolnom is sikerült őket. Tíz kérdésenként kaptok egy motiváló képet is, hogy legyen erőtök végigolvasni. 😉

Forrás: unsplash.com (Glen Carrie)

✨ 1. Mi a terved a februári hónapra?

Konkrét tervet nem tudok mondani, azon kívül, hogy nagyjából megterveztem, hogy melyik héten milyen témákról szeretnék írni. Erre a hónapra leginkább azt terveztem, hogy úszom az árral. Azt hiszem, ez egy kellőképpen szabad terv, ami lehetőséget biztosít bármire.

✨ 2. Mit szólnál hozzá, ha lenne valódi varázslat? Lennél boszorkány/varázsló? Milyen képességeket szeretnél magadnak tudni?

Ó, én lennék az első, aki sorban állna varázsképesség osztáskor. Például Jack Frost képességeit nagyon szívesen elfogadnám. Mert mennyire jó már, ha tudsz repülni a szelekkel, ha arra irányítod őket, amerre csak akarod? Emellett még azt sem egy utolsó dolog, hogy a széllel üzenhetnék bárkinek, ha arról van szó, és a szél is át tudna adni üzeneteket másoktól. És az már csak a hab a tortán, hogy a havat és a fagyot is kedvem szerint irányítanám.

✨ 3. Szerinted mi a legrosszabb és legjobb emberi tulajdonság?

Legrosszabb tulajdonság szerintem a gyűlölködés és egymás el nem fogadása, mert ennyi borzalmat okozott már eddig a történelem során. Éppen ezért legjobb tulajdonságnak az elfogadás és mások segítésének képességét tartom, mert ezek képesek helyre hozni a rossz tulajdonságok okozta károkat.

✨ 4. Ha lenne egy saját bolygód, hogyan neveznéd el?

Föld 2.0, mert mindek bonyolítani, azt ami egyszer már bevált. Persze az aktuális föld hibáit azért igyekezném kigyomlálni, és helyrehozni.

✨ 5. A legbénább eset, amikor megsérültél?

Egyszer zöldségaprítás közben kivágtam egy darabot az ujjamból. Nem esett jól, és a mai napig nem tudom, hogy sikerült, mert azért elég körültekintően szoktam vagdalkozni. 😅

✨ 6. Mi az első dal a lejátszási listádon?

Melyiken? Számát sem tudom, hány lejátszási listám van. Általában mindenhez mást hallgatok. Mást, mikor írok (sőt történet típusonként is eltér), mást, amikor munkába megyek, és megint mást, amikor vezetek, edzek, takarítok stb. De mivel ide talán az írás passzol a legjobban, abban a listában az első szám: The Chemical Worker’s Song (Great Big Sea).

✨ 7. A legrosszabb hangulatú hely, ahol eddig voltál?

A Torture Museum Amszterdamban. Azt hiszem, ez nem szorul magyarázatra, hogy miért. Elképesztő, hogy mennyire kreatívak tudunk lenni, ha egymás bántásáról van szó…

✨ 8. Legrosszabb duma amit pasi/nő mondott Neked?

“Olyan vagy, mint Normandia ‘44-ben, rengetegen véreztek érte, de megérte…” Elmenekültem…

✨ 9. Legbénább és legjobb randid?

Legjobb randim: bármelyik, amikor színházba mentünk. Legbénább: Gyűrűk ura filmet nézni valakivel moziban, aki utálja a hosszú filmeket. Én pedig szívesen csüngtem volna a vászonról, de nem hagyták. 😄

✨ 10. Melyik híresség kapná meg tőled a tökéletes jelzőt, mind emberileg, mind kinézetileg és miért?

Nem is tudom… Talán Idris Elba, akkor amikor Heimdal sárgák a szemei a Marvel filmekben. Kinézetre mindenképp. Ugyan ki mondana neki nemet? Szerintem kevesen sértődnének meg, ha kiszemelné őket magának. Emberileg mindenképp Greta Thurnbergre szavazok, mert nagyon szimpatikus számomra az az elszántság, amivel fellép a világ védelmében.

Forrás: unsplash.com (Chandan Chaurasia)

✨ 11. Milyen filmet néznél meg moziban ebben a hónapban?

Te jóságos ég, azt sem tudom, milyen filmeket játszanak… De megnéztem a Jojo rabbitot, az számít? 🤔 Egyébként nagyon jó film, mindenkinek csak ajánlani tudom. Sőt tervezem is, hogy írok róla egy ajánlót LMBTQ szemmel.

✨ 12. Tudsz valentin napi recepteket? Mutass nekünk párat.

Nem tudok sajnos egyet sem. A főzést teljesen funkcionálisan használom, legyen benne elég fehérje, rost, viszonylag kevés szénhidrát, és vigyen végig a napon a kaja. Nem szoktam túlcsicsázni. 😅

✨ 13. Legbénább és legjobb randid?

Ez már volt egyszer. A legjobb randijaim továbbra is azok, amiket fent írtam. Ha a második legbénább randimat kellene felidéznem, azt hoznám fel, ami egy borzasztó buliba torkollott, és én voltam az egyetlen józan a társaságban, mert valakinek haza kellett vinni a többieket. Gondolom, mondanom sem kell, hogy nem volt folytatás. 😅

✨ 14. Kedvenc romantikus filme(i)d/zené(i)d?

Kedve romantikus zene… 🤔 Nem tudok hirtelen egyet sem. Nem nagyon szoktam romantikus zenét hallgatni. Vagyis… Egy eszembe jutott, bár nem tudom, hogy megfelelő válasz-e. De amit nagyon szeretek az az Oh, Jocelyne a Frenchy and the Punk együttestől. Kedvenc romantikus filmem pedig a Hosszú jegyesség. Nem tudnám megmondani, hogy hányszor láttam akár magyarul, akár franciául.

✨ 15. Szingliként/szerelmesként hogyan vélekedsz erről a napról? 

Én szeretem a Valentin napot. Bár nem hiszem, hogy ez mérvadó, mert a Halloweent is szeretem (azt hiszem a Halloween a kedvenc ünnepem a karácsony után). Persze fel lehet hozni ellenérveket Valentin nap ellen, hogy ez is csak arról szól, hogy a csokigyártók jól járjanak… mondjuk azt a részét én sem szeretem, hogy nem tudsz boltokba úgy bemenni, hogy ne rohannának rád öt felől, hogy a “párodnak keresel ajándékot?” De egyébként annak ellenére, hogy nem szoktuk különösebben ünnepelni, szeretem a dekorációkat, a hangulatot. És a csokit. 😂

✨ 16. Valentin napi party? Ha voltál, mesélj róla, ha nem, milyennek képzelsz el egyet? 

Sosem voltam valami nagy partizós arc, és a Valentin napi partik még az átlagosnál jobban is kívül estek/esnek az érdeklődési körömön. De egy jó Halloween partira nem mondanék nemet. 😀

✨ 17. Mi a legjobb és legrosszabb cucc, amit eddigi életedben vásároltál?

A legjobb, aminek minden fillérje megérte, a Kindle Oasisom. Mondanám, hogy számát sem tudom, hány könyvet olvastam el rajta, de mind ott van a Goodreadsemen. 😄 Legrosszabb… Ezen gondolkoznom kell egy kicsit… Azt hiszem, megvan: egy konyhai multifunkcionális főzőeszköz, amit szinte sosem használok, mert macerás, de cserébe jó sok helyet foglal.

✨ 18. Ha meg kellene változtatni a a nevedet, mi lenne az új és miért azt választanád?

Nem tudom… Gondolom helyzettől függene. Ha el akarnék vegyülni, valami olyan nevet választanék, amiből millió és egy van. Ha ki kellene tűnni, valami extravagánsra mennék.

✨ 19. Melyik kitalált karakter lenne a legunalmasabb a valós életben?

Az egyik történetemben van egy Margaréta nevű karakter, aki már a könyvben is igazi sótlan teremtés. Igazából rá azért van szükség a történetben, hogy a főszereplőt és az egyik ellenlábasát jobban kontextusba helyezze. Ő a jókislány, aki mindig gondol a tettei következményeire is, ezért szinte sosem tesz semmi izgalmasat, vagy csintalanságot. A barátai szeretik, mert cuki és segítőkész, de ha pezsdítő kalandokra vágyik az ember, nem nála kell keresni….

Forrás: unsplash.com (Cathal Mac an Bheatha)

✨ 20. Mi az a szó/mondat, ami bóknak hangzik, de valójában sértés? 

“Jól nézel ki. Magadhoz képest legalábbis….”

✨ 21. A legjobb étel, amit el tudsz készíteni? Ide a recepttel.

Fahéjas almás pancake. Én két almából szoktam. Megpucoljuk az almát, lereszeljük almareszelőn. Teszünk rá ízlés szerit cukrot és fahéjat. Egy kicsit állni hagyjuk, aztán kinyomkodjuk az alma levét. Aztán elkeverjük tojással és egy kevés zabpehellyel – ez azért kell, hogy feligya a túl sok nedvességet. Aztán megsütjük. És a végén jöhet rá egy lavór juharszirup. Nem állítom, hogy egészséges, de mindenképp megéri. 😄🍎🥞

✨ 22. Mi a legrosszabb az internetben?

Hogy mindenki arc és név nélkül bánthatja a másikat, és hogy a rosszindulatú szavaiknak rájuk nézve nincs semmi következménye.

✨ 23. Szerinted mi voltál előző életedben?

Talán első vagy második világháborús katona? Az talán megmagyarázná ezt a nagy érdeklődést…

✨ 24. Egy napra, ha tehetnéd milyen állat lennél és miért pont az?

A saját macskám. Mert milyen jó dolga van már? Szinte vallásos tisztelet övezi, ha azt akarja, hogy simogassuk, vagy szeretgessük, akkor megkapja – nincs más út, mint engedelmeskedni ő feneségességének. Egy dologban nem teszünk mindig a kedvére, az pedig az étkeztetés, mert az mindig fix időpontban történik. Mégis csak vigyáznunk kell a fenséges vonalaira. 😸

✨ 25. Mi a legőrültebb dolog, amit valaha tettél?

Elmentem Omaha Beachre. 14 évesen.

✨ 26. Hogyan készülsz a tavaszra? 

Még sehogy, még túl hideg van ahhoz, hogy ilyeneken járjon az agyam.

✨ 27. Melyik az a testrész és miért, amelyet nem bánnál, ha elveszítenéd?

Ki az, akit nem nem bánná, ha elveszítene egy testrészt? Én szerintem bármelyik elvesztését nagyon rosszul élném meg, ezért nem is tudok most egyet sem mondani…

✨ 28. Vicces téli esemény, ami megtörtént veled? 

Kivittem a macskát a szakadó hóesésbe, és teljesen le volt döbbenve szegény állat, fogalma sem volt, hogy ez mi – teljesen benti lény a lelkem -, és nagyon mókás volt, ahogy próbálta lerázni a mancsairól a havat, de mindig újra havas lett, amint letette a kis lábát.

✨29. Melyik a legtöbbet hallgatott zene a lejátszási listádon?

Jelenleg a Dance with me Nathaniel Johnstone-tól. Ez a kedvenc számom, még az egyik angol nyelvű novellámba (Disparities) is beleírtam.

Notes:

A fedőkép forrása: blogzaholic.blogspot.com